Altın

Renkli Altınlar

Altının gerçek rengi sarı olmaktadır. Ancak teknolojinin gelişmesi ve aynı zamanda da altın sektöründe olumlu manadaki gelişmeler sonucunda farklı renklerde altın takılar da göz önüne çıkmaktadır. Altının bu kadar önemi yüksek olduğu için her rengi değerli sayılmakta ve sarı altın sevmeyenler için alternatif seçenekler de doğmaktadır. Bu yüzden renkli altınlar hakkında araştırmalar yaptık.

Renkli Altın Modelleri

  • Yeşil ve Sarı Altın Modelleri; Renkli alaşımlar ve altının kendine özel renginin bir araya gelmesi ile oluşan altın modelleridir. Ayar özelliklerine baktığımızda daha çok 14 ayarlı altınlar bu gruptadır. Yeşil ve sarı altınlar genellikle zümrüt taşları ile birlikte tercih edilen yapılarda karşımıza çıkmaktadır.
  • Beyaz Altın; Özellikle alyanslarda ve evli çiftlerin birbirine aldıkları takılarda daha sık bir şekilde gözlenen altın modeline beyaz altın denir. 24 ve 22 ayarlı altınlarda beyaz altın görmek mümkün değildir.
  • Kırmızı ve Pembe Altın Modelleri; Bakır ve kırmızı pembe renklerde gördüğümüz bu altın modelleri daha az tercih edilen gruptadır.

Cevap Bırakın.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi *