Altın

Altın Takılar Nasıl Temizlenir?

Altın takılar, her daim bayanların en vazgeçilmez aksesuarlarından birisi olmuştur. Kullanımına gösterilen özen kadar, bakım ve temizliğine de özen gösterilmektedir. Altın Takılar Nasıl Temizlenir?sorusu sürekli merak edilir, Ama sonuç itibari ile altında bir madendir ve nadir de olsa kararma durumu yaşanabilir. Önemli olan doğru bakım yöntemlerini uygulamaktır.

Evde Altın Bakımı Nasıl Yapılmalıdır?

Kuyumcuya gitmek gibi bir imkanınız yoksa evde de bulabileceğiniz kolay malzemelerle bakım yapabileceğimiz basit yöntemler bulunmaktadır.

En etkili uygulama tuzlu su yöntemidir. İhtiyacımız olan malzemeler, Bir miktar su, alüminyum folyo ve tuz dur. Kaynatılmaya uygun bir kabın içerisi takı ile temas etmeyecek şekilde alüminyum folyo ile çevrelenir. Kabın içerisine altınlarımızı özenli olarak koyduktan sonra 2-3 yemek kaşığı tuz ve bir miktar su eklenerek 5-6 dk kadar kaynamaya bırakılır. Bu işlem sonrasında altınlarınız daha parlak ve göz alıcı olacaktır.

Zaman zaman bu tür temizlikler yapılması hijyen açısından da önemlidir. Oksijen ile temasında ister istemez bazı lekeler olabilir bu durumlara dikkat etmek gerekebilir. Ayrıca altınlarınızın kısa süre kararmasını engelleyecektir.

Cevap Bırakın.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi *