YÜZÜK

Kadınlarda Beştaş Yüzük Tercihleri

Yüzükler kullanım açısından kadınlar için her zaman vazgeçilmezlerden biri olmuştur. Bazı yüzüklerin tektaş, beştaş gibi yüzüklerin de bir çok anlamı bulunmaktadır. Kadınlar belirli dönemlerde belirli yüzükleri kullanabilmektedir. En çok tercih edilen modellerden bir tanesi ise beştaş yüzüklerdir.
Beştaş yüzükler genellikle tektaş yüzükten sonra satın alınır. Evliliğe atılan ilk adımda yani nişan ve söz döneminde mutlaka tektaş alınmalıdır. Daha sonra evliliğin ilerleyen yıllarında erkekler sevdikleri kadınlara beştaş yüzük hediye alabilirler. Doğum hediyesi, yeni yıl, evlilik yıl dönümü gibi özel günlerde ilk tercih edilen yüzüklerden bir tanesi beştaş yüzük modelleridir.
Hemen hemen hiçbir dönem modası geçmeyecek olan bu yüzüklerin günümüzde bir çok modeli bulunmaktadır. Kadınlar parmaklarındaki bu şıklığı gösterebilmek için bazen kalın ve büyük taşlı beştaş yüzükleri tercih ederken bazı kadınlar özellikle minyon tipli kadınlar daha küçük taşlı ve sade modelli beş taş yüzük modellerini tercih edebilir.

Beştaş Yüzük Modelleri

Beştaş yüzükler ismini sıralı olarak beş tane taşın sıralanmasından almaktadır. Özellikle 2017’nin popüler beştaş yüzük modelleri ise şöyle: