YÜZÜK

Zultanite Taşının Takılarda Kullanımı

Doğal taşların takılarda kullanımı neredeyse olmazsa olmazlardan bir tanesi. Bunların içinden bir tanesi varki son zamanların en çok konuşulması ve popülerliği her geçen gün artması ile biliniyor.  Sultanit ya da zultanite olarak bilinen bu doğal taş ülkemizde çıkarılan nadir doğal taşlardan bir tanesi. Ancak kullanımı Türkiye sınırlarını aşarak yırtdışında hatta Hollywood ünlüleri tarafından da sıkça kullanılan ve tercih edilen bir taş haline gelmişti. Zultanite taşının takılarda kullanımı son moda bir akım olarak görülmeye başlanmıştır.

Mücevher yapımında kullanılan, Türkiye’ye has nadir bir diyaspor olarak bilinen Zultanit özellikle yüzüklerde kullanılan bir model olarak çokça tercih edilmektedir. İsmini Osmanlı sultanlarından alan bu şık taşın en önemli özelliği ise Işığa bağlı olarak sarımsı renginden sonra yeşil hatta eflatunumsu pembe tonları arasında renk değiştirmesidir.

Zultanite Taşının Kullanımı

Sultanit bir diğer adı ile Zultanite oluşumu uzun süreli tektonik baskı sonucudur. Bunun neticesinde bu renk değiştiren taş ortaya çıkmaktadır. Değerli taş kalitesinde olan bu mineral ise ilk kez 1980′ li yıllarda bulundu günümüzde ise daha çokça görülmeye başlandı. Günümüzde şıklığı ile göz doldurmaktadır.

 

Cevap Bırakın.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi *